ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

                                   ΒΑΠΤΙΣΗ   Κ   ΝΟΝΟΣ





Ειναι ωρα να ασχοληθουμε λιγο μ' αυτο το  φαινομενικα 'αθωο'  κ γνωστο θεμα κ να το γνωρισουμε καλυτερα, να μαθουμε καποιες αγνωστες πτυχες του

Νονος για την συντριπτικη πλειοψηφια των απλων πιστων-μελων του ποιμνιου , ειναι αυτος που δινει το ονομα σ'ενα νηπιο και αρχικα ονομαζοταν Αναδοχος
πριν δουμε πως ξεκινησε  ας δουμε τι σημαινουν οι λεξεις νονος κ αναδοχος
ΝΟΝΟΣ 1)αυτος που παρισταται μαρτυρας στη βαπτιση, βοηθα τον ιερεα στην τελεση του μυστηριου κ αναλαμβανει να το κατηχησει στο χριστιανισμο 
Κ 2)αρχηγος εκληματικης οργανωσης
(αληθεια ποσο τυχαιο ειναι η ιδια λεξη να εχει μια θετικη(φαινομενικα)σημασια κ μια αρνητικη?) 
ΑΝΑΔΟΧΟΣ εκεινος που επιβλεπει ενα εργο για λογαριασμο αλλου

Ας δουμε τωρα πως ξεκινησε αυτο το 'πατροπαραδοτο εθιμο'
Ας ταξιδεψουμε λιγο στο χρονο
στο βυζαντιο, την πιο  αγνωστη σκοτεινη κ αιματοβαμμενη περιοδο της ανθρωποτητος

ΣΤΟ θρονο ο ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ-ΓΙΟΥΤΠΡΑΔΑ (πιθανον εβραικης καταγωγης)
εχει εκδοσει τους κατωθι νομους

Διατάσσουμε τους άρχοντές μας, αλλά και όσους διδάσκονται από τους θεοφιλέστατους επισκόπους, να αναζητούν σύμφωνα με το νόμο όλες τις περιπτώσεις ασέβειας υπέρ της Ελληνικής θρησκείας έτσι ώστε να μη συμβαίνουν, αλλά και αν συμβαίνουν να τιμωρούνται. Κανείς να μην έχει το δικαίωμα να κληροδοτεί με διαθήκη(περιουσίες) ή να χαρίζει με δωρεά οτιδήποτε σε πρόσωπα ή τόπους, που έχουν επισημανθεί ότι διαπράττουν την ασέβεια του Ελληνισμού. Όσα δίδονται ή κληροδοτούνται μ’ αυτόν τον τρόπο θα αφαιρούνται. Με την παρούσα ευσεβή νομοθεσία να διατηρηθούν σε ισχύ όλες οι τιμωρίες, με τις οποίες οι προηγούμενοι βασιλείς είχαν απειλήσει να τιμωρήσουν την Ελληνική πλάνη, με τις οποίες προσπαθούσαν (οι προγενέστεροι χριστιανοί βασιλείς) να διασφαλίσουν την Ορθόδοξη πίστη. 
(Ιουστινιάνειος Κώδικας 1.11.9 επίσης Β1,1,19 και Νομοκάνων 6,3. )
και
“Επειδή μερικοί συνελήφθησαν(αν και αξιώθηκαν το χριστιανικό βάφτισμα) διακατεχόμενοι την πλάνη των ανόσιων μυσαρών Ελλήνων,  να διαπράττουν εκείνα που δικαιολογημένα εξοργίζουν τον φιλάνθρωπο Θεό μας, αυτοί θα υποβληθούν στην αντίστοιχη τιμωρία και μάλιστα με πνεύμα επιείκειας. Αν επιμείνουν στην πλάνη των Ελλήνων, θα υποβληθούν στην εσχάτη των ποινών. Αν δεν έχουν αξιωθεί ακόμα το σεβαστό βάφτισμα, θα πρέπει να παρουσιαστούν στις ιερότατες εκκλησίες μαζί με τις συζύγους και τα παιδιά τους και μαζί με όλους του οίκου τους και να διδαχθούν την αληθινή πίστη των χριστιανών. Αφού διδαχθούν και αποβάλουν την πλάνη που τους διακατείχε προηγουμένως, θα πρέπει να ζητήσουν το σωτήριο βάπτισμα. Διαφορετικά ας γνωρίζουν ότι αν παραμελήσουν να το κάνουν(να ζητήσουν μόνοι τους δηλαδή το σωτήριο βάπτισμα) δεν θα έχουν κανένα πολιτικό δικαίωμα ούτε θα τους επιτραπεί να είναι ιδιοκτήτες περιουσίας, ούτε κινητής ούτε ακίνητης. Θα τους αφαιρεθούν τα πάντα και θα εγκαταλειφθούν στην ένδεια και επιπλέον θα υποβληθούν στις έσχατες τιμωρίες. Θα παρεμποδίσουμε κάθε μάθημα που διδάσκεται από όσους πάσχουν από τη νόσο και τη μανία(μάθησης) των ανόσιων των Ελλήνων, ώστε προσποιούμενοι ότι διδάσκουν, να μη διαφθείρουν πια τις ψυχές των μαθητών τους με δήθεν αλήθειες. Αν φανεί λοιπόν κάποιος τέτοιος άνθρωπος και δεν τρέξει στις άγιες εκκλησίες μας μαζί με όλους τους συγγενείς και τους οικείους του, θα τιμωρηθεί με τις προαναφερθείσες ποινές. Θεσπίζουμε δε και νόμο, σύμφωνα με τον οποίο τα παιδιά, όταν είναι σε μικρή ηλικία θα πρέπει να βαπτίζονται αμέσως και χωρίς αναβολή, όσα δε είναι μεγαλύτερα στην ηλικία θα πρέπει να συχνάζουν στις ιερότατες εκκλησίες μας και να διδάσκονται τις θείες γραφές και τους θείους (εβραιο-βιβλικούς) κανόνες. Αφού δε εννοήσουν και αποβάλλουν την παλαιά (αρχαιο-Ελληνική) πλάνη, θα μπορέσουν να δεχθούν το βάπτισμα και στη συνέχεια να διαφυλάξουν την αληθινή πίστη των ορθόδοξων χριστιανών. Όσων δε έχουν κάποιο στρατιωτικό ή άλλο αξίωμα ή περιουσία μεγάλη και για να κρατήσουν προσχήματα(προσποιούμενοι τους πιστούς) ήλθαν ή πρόκειται να έρθουν να βαφτιστούν, αλλά αφήνουν τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους και τα υπόλοιπα μέλη του οίκου τους μέσα στην Ελληνική πλάνη, διατάσσουμε να δημευθεί η περιουσία τους, να αποκλεισθούν από τα πολιτικά τους δικαιώματά τους και να υποβληθούν σε αντάξιες τιμωρίες, αφού είναι φανερό, ότι πήραν το βάπτισμα χωρίς καθαρή πίστη. Θεσπίζουμε αυτούς τους νόμους για τους αλιτήριους Έλληνες”. (Ιουστινιάνειος κώδικας 1.11.10).
ειναι η εποχη που εχει ξεκινησει ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΙΩΓΜΟς ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ , οπως περιτρανα φαινεται κ αποδεικνυεται απο τους ανωτερω νομους

513
Ο Γιουτπραδα-Ιουστινιανος δινει την  ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ{ ιουστ κωδιξ 1.11
οσοι δεν βαπτιστηκαν... θα υποβληθουν στις εσχατες τιμωριες κ οσο πασχουν απτην νοσο των ανοσιων ελληνων }  στους «αλιτηρίους Έλληνας», όπως τους αποκαλεί ο Κώδικάς του. Η καινοτομία του ήταν η καθιέρωση του θεσμού του «ανάδοχου», που αργότερα μετονομάστηκε σε «νονός». Ο νονός ήταν κυριολεκτικά ένας χριστιανός πράκτορας, που τον όριζε αποκλειστικά και μόνον η Εκκλησία και αφιέρωνε την ζωή του στην παρακολούθηση του βίου του νεοβαπτισθέντος νηπίου. Αν οι γονείς και το νήπιο δεν τελούσαν τα χριστιανικά τους καθήκοντα, το κατέδιδε στην Εκκλησία και τότε το παιδί και οι γονείς θανατώνονταν χωρίς δίκη και δημευόταν η περιουσία τους.
  (Ακομα κ σημερα λενε πως ο γονιος ειναι ΥΠΟΛΟΓΟΣ  στον ΝΟΝΟ!!)
Μ αλλα λογια ηταν ο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ της εβραιοχριστιανικης εξουσιας
Τότε χιλιάδες ανυπότακτοι Έλληνες πουλήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα ως δούλοι και αμέτρητες περιουσίες κατασχέθηκαν από την εκκλησία .


Παρά τα σκληρά μέτρα που επεβλήθησαν , οι Έλληνες αρνούνταν τον αφελληνισμό τους .

Τότε ένα νέο διάταγμα όρισε την θανατική ποινή για τους παραβάτες 
--------------------------------------------------------------------------------------

Αληθεια τι χρειαζονταν τοσοι νομοι , τοση τρομοκρατια για κατι τοσο ....ακακο για κατι που κατα τα λεγομενα τους ειναι ευχης εργον, χαρις θεου κλπ???
γιατι επρεπε  ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ  να βαπτισθουν ολοι κ να γινουν χριστιανοι?
φαινεται οτι τα λογια τους  ΔΕΝ ΕΠΕΙΘΑΝ τους Ελληνες  κ εκεινοι ηθελαν να ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Κ οι νομοι αυτοι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ  κ εξακολουθουν να υφιστανται ως σημερα 
ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΣ το δικαιωμα της επιλογης που μνημονευεται στο συνταγμα!!!
καθως ο νηπιοβαπτισμος ειναι ΒΙΑΙΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Κ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ
Επιβαλεται σ'ενα νηπιο, ΕΝΑ ΑΔΥΝΑΜΟ ΠΛΑΣΜΑ, που δεν ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ  με αποτελεσμα το ΒΙΑΙΟ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ του , που το στιγματιζει σε ολη του τη ζωη , δημιουργει βαθυ τραυμα στο ευαισθητο κ αγνο ψυχισμο του  κ επιφερει αρνητικες επιρροες στην υγεια,  στην προσωπικοτητα που θα διαμορφωσει στο μελλον
(αφου σ'ολη τη διαρκεια των παιδικων του χρονων κ στην εφηβεια δεχεται συνεχη πλυση εγκεφαλου απο το θρησκευτικο κατεστημενο)

ΚΑΙ ξαναρωτω
ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΟΒΑΠΤΙΣΜΟ ΕΠΙ ΠΟΙΝΗ ΑΚΟΜΗ Κ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ  ΗΘΕΛΕ???

Κ ομως οσο κ αν φαινεται περιεργο , παραξενο ,  πρωτακουστο κ παρατραβηγμενο 
Ο ΝΗΠΙΟΒΑΠΤΙΣΜΟΣ  ειναι ενα ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΜΑΥΡΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ!!!!
εκτος απο το ασβεστο μισος προς καθε τι ελληνικο
καλα διαβαζετε 

Διοτι ολοι μας εχουμε παρευρεθει σε βαπτισεις ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑς ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΧΕΙ Κ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ
αναμεσα στα λογια που λεγονται κατα την τελετη (Ακολουθια του αγιου βαπτισματος) ειναι κ τα εξης
-'αποστησον απ' αυτου την παλαιαν εκεινην πλανην των  ΕΛΛΗΝΩΝ΄(σελ 6)
οι απολογητες του χριστιανισμου λενε πως εννοουν τους ειδωλολατρες
ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΟΛΟΣ Ο προχριστιανικος κοσμος ηταν ειδωλολατρες
Κ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ-συνεπως ο λογος τουτος ειναι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΟΣ
ΛΕΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Κ ΕΝΝΟΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
-κυριε Σαβαωθ, ο θεος του Ισραηλ'
 τα βαπτισμενα επιβλεπονται απο τον θεο του ισραηλ
ακολουθουν διαφοροι εξορκισμοι κ απειλες κατα του σατανα
επικλησεις στον γιαχβε να φωτισει το δουλο του
(κ εδω βλεπουμε τη σχεση του μωρου με το θεο αντι να τον θεωρει πατερα που φυσικοτερο ειναι μια κ του εδωσε ζωη το μωρο εχει ηδη γινει δουλος του εβραικου γιαχβε)


εν συνεχεια ο παπας  ΦΥΣΑΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ!!!! 
κ ΦΤΥΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΥΣΗ καταρωμενος τον 'σατανα'  
(δυση συμβολο του ελληνικου πνευματος κ ανατολη συμβολο της ιερουσαλημ)
ΤΟ ΙΔΙΟ κανει κ ο ΝΟΝΟΣ  κ εν συνεχεια γυρνα ανατολικα προς την ιερουσαλημ -εδρα του ιουδαισμου ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ
ΣΤΗ συνεχεια     ΚΟΒΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ       (αληθεια γιατι τα κοβει ????τι τα κανει???)
κ αφου το αλειψει με λαδι κ μυρο  το βουτα βιαια στο νερο
 (κ ειναι η ΠΙΟ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΘΩΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΚΛΑΙΝΕ κ που ειναι το μονο που εχει βιασθει , σοκαριστει κ γιαυτο κλαιει, ενω γυρω του ολοι ΓΕΛΟΥΝ Κ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ)
---------------------------------------------------
οι 'πνευματικοι ' μας ταγοι λενε πως ετσι το μωρο παιρνει τη χαρη του θεου
ΜΕ ΦΥΣΗΜΑΤΑ, ΦΤΥΣΙΜΑΤΑ, ΚΟΨΙΜΟ ΜΑΛΛΙΩΝ???
(φτου να μη σε βασκανω δηλαδη?)
διαπραττοντας ετσι ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΒΡΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ
καθως ολο το συμπαν φερει τη χαρη του
η ιδια η ζωη ειναι η χαρι του

ΙΣΤΟΡΙΑ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ
επι εποχης Γεσουαχ τελειτο η ΜΙΚΒΑ  ενα εβραικο μυστηριο που τελειτο μονο μεταξυ ενηλικων εβραιων με σκοπο τον εξαγνισμο σε ποταμια κ λιμνες (θυμηθειτε την βαπτιση του απο τον ιωαννη , η οποια δεν ηταν οπως βλεπετε καινοτομια)
Τα αβάπτιστα νεογνά κατά την βυζαντινή περίοδο ονομάζονταν υποτιμητικά «δράκοι» ή «δρακούλες», ενώ η φράση τού νονού για το βρέφος «μού ΄δωκες οβριό  (εβραίο) και σου παραδίδω χριστιανό» 
Ο νηπιοβαπτισμος ερχεται σε ΠΛΗΡΗ  αντιθεση ακομα κ με τα λογια του ιδιου του Γεσουαχ ο οποιος ελεγε  
«Πορευτείτε μαθητεύσαντες πάντα τα έθνη, βαπτίζοντάς τους στο όνομα τού Πατέρα και τού Υιού και τού Αγίου Πνεύματος» (Ματθαίος 28:19). 
ΝΑ βαπτισθουν  ΑΦΟΥ ΜΑΘΗΤΕΥΣΟΥΝ ( οντας δηλαδη  ΕΝΗΛΙΚΕΣ!!!)
Σημερα αιωνες τωρα οι ολοι βαπτιζομαστε ΠΑΡΑ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ επειδη 
-ετσι κανουν ολοι
-επειδη ετσι θα χαρει ο παπους κ η γιαγια 
-επειδη ετσι περιμενει ο κοινωνικος περιγυρος
-επειδη το απαιτει η 'παραδοση'

ΑΛΗΘΕΙΑ
ΤΙ ΣΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΩΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ Κ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕς?????
ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΒΗΜΑΤΑ ΛΑΔΩΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΟΝΟ????
ΣΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΤΟ ΛΑΔΩΜΑ ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΙ!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου