ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012






ΖΕΙΑ 
Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ 


Το 1922 εφθασαν στη Θεσ/νικη ερευνητες που μελετησαν τις ομαδες αιματος των Ελληνων  και τις διατροφικες τους συνηθειες. προκειμενου να βρουν τι ειναι εκεινο που μας κανει τοσο διαφορετικους , τι ειναι εκεινο που μας κανει να αντεχουμε κ να μη σκυβουμε το κεφαλι. παρόλες τις αντιξοοτητες που εχουμε περασει παρόλο τους τοσους πολεμους που μας εχουν .
Ο Ιπποκρατης ελεγε ' το φαρμακο σου ειναι η τροφη σου' δηλαδη η υγειινη διατροφη.
Διεπιστωσαν οτι βασικη μας τροφη ειναι το ψωμι. Ομως την εποχη εκεινη το ψωμι φτιαχνονταν απο ΖΕΙΑ. 
Εκαναν πειραματα χρησιμοποιωντας ψωμι απο ζεια κ απο σιταρι
και συγκριναν τα αποτελεσματα. 
Συμφωνα με αυτα η ΖΕΙΑ βοηθα στην απορροφηση των θρεπτικων συστατικων , καταστέλλει τις φλεγμονες που χρονιζουν στον οργανισμο και καταστρεφοουν τα υγιη κυτταρα, καταστελει τα ενζυμα του καρκινικου κυτταρου εμποδιζοντας την αναπτυξη κ μετασταση του καρκινου. , περιεχει το βασικο αμινοξυ λυσινη που ενισχυει το ανοσοποιητικο συστημα κ ειναι βασικο στοιχειο στην βιοχημικη λειτουργια του εγκεφαλου.
Αυτη λοιπον τη χρησιμοτατη κ ευγεργετικοτατη τροφη μας στερησαν δια νομου το 1928 μεσω του Ελ. Βενιζελου που απαγορεψε με νομο την καλλιεργεια της , κ αντικαθιστωντας την με το σιταρι το οποιο χρησιμοποιειτο στην Αρχ.Ελλαδα ως ζωοτροφη, προκειμενου να μειωσουν την πνευματικη μας αναπτυξη και την αντιληψη μας,μαζι με αλλα επιπλεον μετρα.


Η ΔΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΖΕΙΑΣ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΕΝΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ
κ μαλιστα ειναι το γνωστο σε αρκετους 'γερμανικο ' ψωμι ΝΤΙΝΚΕΛ   ΠΟΥ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ 10 ΦΟΡΕΣ ΑΚΡΙΒΩΤΕΡΑ απο το σταρενιο


γιατι αραγε ειναι ακριβωτερο????αφου κατα αυτους ειναι ζωοτροφη???


Η πολη των Αθηνων λεγοταν και ζειδωρος επειδη καλλιεργειτο στο εδαφος της η ΖΕΙΑ καθως και το λιμανι ΖΕΑΣ στον Πειραια επειδη εξαγονταν απο αυτο.
Ακομη κ το ονομα του δημητριακου δεν ειναι  τυχαιο.
Ζ   -ζωη
ΕΙ  -μακρα πορεια
Α  - παρουσια του αιθερα
και αρα ζεια = μακροζωια












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου